Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Γλώσσα μποναπάρτ



ΥΛΙΚΑ
360 γρ. φιλέτα γλώσσας
½ κγ αλάτι
⅛ κγ πιπέρι
⅛ κγ σκόνη σκόρδου
½ φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
¼ φλ. ζωμό κοτόπουλου
2 ΚΣ μαϊντανό αποξηραμένο
1 τομάτα μέτρια, σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε το ψάρι σε ταψάκι. Το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε με τη σκόνη σκόρδου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε το ζωμό με τον μαϊντανό και περιχύνουμε τα φιλέτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (σε μέτρια καυτό φούρνο) για 15' ή μέχρι το ψάρι να κόβεται με το πιρούνι. Μοιράζουμε στα ίσα. Σε κάθε μερίδα ρίχνουμε από πάνω τη μισή δόση απ' τους κύβους τομάτας.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΨΑΡΙ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (κύβος κοτόπουλου).
Δημοσίευση σχολίου