Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

"Σοκολατόπιτα"



ΥΛΙΚΑ
2 φέτες ψωμί άσπρο ψημένες και τριμμένες σε ψίχουλα
1 φάκελο άγευστη ζελατίνη
6 κγ γλυκαντικό, μοιρασμένο
¼ κγ αλάτι, μοιρασμένο
2 αυγά μέτρια, χωρισμένα
2 φλ. γάλα άπαχο
1 ΚΣ άρωμα σοκολάτας
½ κγ υποκατάστατο αρώματος βουτύρου
Πράσινο και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα ψίχουλα σε ένα ταψάκι στρογγυλό διαμέτρου 20 εκ. και τα πατάμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10' μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε τη ζελατίνη με 4 κγ γλυκαντικό και το ⅛ κγ του αλατιού μέσα σε μια κατσαρολίτσα. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το γάλα πολύ καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το μείγμα της ζελατίνης. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Τραβάμε απ' τη φωτιά και ρίχνουμε τα αρώματα και τα χρώματα κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το μείγμα σοκολατί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας περιστασιακά.
Με μια μαρίζα (ή κουτάλι) ρίχνουμε το μείγμα πάνω απ' την κρούστα του ψωμιού κι αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε τ' ασπράδια ν' αφρίσουν και ρίχνουμε το υπόλοιπο γλυκαντικό κι αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Τη μοιράζουμε σε 4 ίσες κουταλιές πάνω απ 'την πίτα και ψήνουμε στο γκριλ να πάρουν χρώμα. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΨΩΜΙ, 1 ΑΥΓΟ, 1 φλ. ΓΑΛΑ
Δημοσίευση σχολίου