Από όλες αυτές τις συνταγές ελάχιστες είναι δοκιμασμένες. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι συνδυασμοί υλικών δεν είναι της προτίμησής μου κατά πρώτον και κάτα δεύτερον κάποια από τα υλικά είναι ακριβά για να χαραμιστούν σε μια τέτοια δοκιμή. Δοκιμάστε τις με δική σας ευθύνη!

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

"Τάκος" με ψάρι



ΥΛΙΚΑ
½ φλ. λάχανο τριμμένο
¼ κγ αλάτι σέλινου
2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, ψημένο
240 γρ. γλώσσα μαγειρεμένη, ξεψαχνισμένη
¼ κγ σκόνη τσίνι
¼ κγ αλάτι
¼ κγ σκόνη κρεμμυδιού
¼ φλ πιπεριές Φλωρίνης σε φέτες
¼ φλ. ζωμό κοτόπουλου
2 ΚΣ ξύδι
2 σκελίδες σκόρδου, λιανισμένες
¼ κγ πάπρικα
¼ κγ πιπέρι
Πιπεριά Φλωρίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το λάχανο με το αλάτι σέλινου και ρίχνουμε με ένα κουτάλι από μισό μείγμα πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού. Ανακατεύουμε το ψάρι, με τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, τη σκόνη κρεμμυδιού και ρίχνουμε με ένα κουτάλι από μισό μείγμα πάνω σε κάθε ποσότητα λάχανου.
Στο μπλέντερ χτυπάμε τις πιπεριές, το ζωμό, το ξύδι, το σκόρδο τη πάπρικα και το πιπέρι, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα που το περιχύνουμε στα ίσα πάνω απ' το ψάρι. Γαρνίρουμε με τη πιπεριά.

Μερίδες: 2 (από 1 "τάκο" η κάθε μία)
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΨΑΡΙ, 1 μ. ΨΩΜΙ
Δημοσίευση σχολίου
Back to Top