Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Γεύμα με μοσχάρι απ' την κατάψυξη-στο-φούρνο



ΥΛΙΚΑ
720 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
½ φλ. χυμό τομάτας
¼ φλ. νιφάδες αφυδατωμένου κρεμμυδιού
1 ΚΣ γούστερ σως
2 κγ αλάτι
¾ κγ πιπέρι
½ κγ σκόνη σκόρδου
½ φλ. μανιτάρια σε φέτες
4 φέτες ραπανάκια
Κλαδάκια μαϊντανού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ανακατεύουμε πολύ καλά: τον κιμά, το χυμό τομάτας, τις νιφάδες κρεμμυδιού, τη γούστερ σως, το αλάτι, το πιπέρι και την σκόνη σκόρδου. Πλάθουμε τα δύο τρίτα της ζύμης σε ρολό, το πατάμε και από πάνω βάζουμε τα μανιτάρια. Τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κιμά και κλείνουμε καλά τις άκρες. Τυλίγουμε το ρολό σε χαρτί καταψύκτη* και το βάζουμε στην κατάψυξη για όσο χρειάζεται.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ξεπαγώνουμε το ρολό και ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να γίνει. Το τοποθετούμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε τα ραπανάκια και τον μαϊντανό. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα ισοδυναμεί σε: 1 μ. ΚΡΕΑΣ

[*] Στην χώρα μας δεν υπάρχει τέτοιο υλικό, οπότε χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα!

Δημοσίευση σχολίου