Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Κέικ σοκολάτας - ανανά



ΥΛΙΚΑ
4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, σε ψίχουλα
2/3 φλ. γάλα σκόνη άπαχο
12 ΚΣ γλυκαντικό
4 μέτρια αυγά
1 ΚΣ άρωμα ανανά
1 ΚΣ άρωμα σοκολάτα
Πράσινο και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Σως για κέικ ανανά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα 3 πρώτα υλικά πολύ καλά. Σ' ένα μπωλ, χτυπάμε τ' αυγά για 5' σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε τ' αρώματα και τα χρώματα να δώσουν καφετιά απόχρωση. Χτυπάμε 5' ακόμη. Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών το μείγμα των στερεών υλικών και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε σε βαθύ ταψάκι διαστάσεων 20x20 εκ. αφού πρώτα έχουμε στρώσει στον πάτο αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'. Γυρνάμε το κέϊκ σε σχάρα κι αφαιρούμε το χαρτί. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τη σως για κέικ ανανά. Μοιράζουμε στα ίσα.


ΣΩΣ ΓΙΑ ΚΕΪΚ ΑΝΑΝΑ
ΥΛΙΚΑ
1/2 μέτριο ανανά φρέσκο καθαρισμένο
2 ΚΣ νερό
2 ΚΣ γλυκαντικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι ο ανανάς να λιανιστεί εντελώς και το μείγμα πάρει κρεμώδη υφή. Μοιράζουμε στα 4.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΨΩΜΙ, 1 μ. ΓΑΛΑ, 1 ΑΥΓΟ, 1 ΦΡΟΥΤΟ
Δημοσίευση σχολίου