Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

Πίτα με λουκάνικο Φρανκφούρτης



ΥΛΙΚΑ
4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
4 φλ. σουκρούτ (900 γρ.), στραγγισμένο
1 μέτριο αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
¼ μέτρια πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
¼ φλ. μουστάρδα
2 ΚΣ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
480 γρ. Λουκάνικα Φρανκφούρτης*

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κάθε φέτα ψωμιού διαγώνια και τις πατάμε με ένα πλάστα ν' ανοίξουν. Τις στρώνουμε σ'ένα ταψάκι. Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σουκρούτ, το αγγουράκι, τις πιπεριές και τη μουστάρδα. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 10' σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε τα λουκάνικα στη ψηστιέρα για 4' περίπου. Κρατάμε 4 και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το σουκρούτ. Ανακατεύουμε καλά και μ' ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα επάνω στο ψωμί. Κόβουμε τα υπόλοιπα λουκάνικα σε φέτες διαγώνιες και τ' αραδιάζουμε πάνω απ' το σουκρούτ. Ψήνουμε σε μέτρια φούρνο στους 180 βαθμούς για 15'. Σερβίρουμε με τη σάλτσα μουστάρδας, αν θέλουμε. Μοιράζουμε σε ίση ποσότητα.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΨΩΜΙ, 1 μ. ΚΡΕΑΣ, 1 μ. απ'τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

[*] Τα λουκάνικα Φρανκφούρτης είναι προ-βρασμένα και δεν υπολογίζουμε τα 60 γρ. για την συρρίκνωση.
Δημοσίευση σχολίου