Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Μους πεπονιού



ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο ζελατίνη άγευστη
¼ φλ. κρύο νερό
1 πεπόνι μέτριο, πολύ γινωμένο
3 ΚΣ γλυκαντικό
⅓ φλ. γάλα άπαχο σκόνη
2 κγ χυμό λεμονιού
1 κγ. άρωμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τη ζελατίνη στο κρύο νερό να μαλακώσει. Καθαρίζουμε το πεπόνι απ' τις φλούδες και τα κουκούτσα και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη μαλακή πούλπα του κέντρου και τη ρίχνουμε σε κατσαρολάκι. Την πατάμε με πιρούνι (πρέπει να βγει περίπου 2 φλ.). Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Τραβάμε απ' τη φωτιά και ρίχνουμε το γλυκαντικό. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά.
Ανακατεύουμε το γάλα με το κρύο νερό, το χυμό λεμονιού και την βανίλια σ' ένα μπωλ και το χτυπάμε έπειτα με το μίξερ μέχρι ν' αρχίσει να στέκεται. Το ρίχνουμε πάνω απ' το μείγμα του πεπονιού. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την μους σε φόρμα να κρυώσει και να πήξει. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε ίσες μερίδες.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΦΡΟΥΤΟ, ½ μ. ΓΑΛΑ, 1 μ.απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: