Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Τούρτα με γεύση φουντουκιού



ΥΛΙΚΑ
8 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, αλεσμένες σε ψίχουλα
1 ½ φλ. γάλα άπαχο σκόνη
1 ½ φλ. γλυκαντικό
8 μέτρια αυγά
1 ΚΣ άρωμα μαύρου φουντουκιού
2 κγ άρωμα βανίλιας
Κρέμα φράουλας (ακολουθεί συνταγή)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα ψίχουλα, το γάλα και το γλυκαντικό σ' ένα μπωλ. Σ' ένα άλλο χτυπάμε τ' αυγά για 5' με σύρμα. Προσθέτουμε τ' αρώματα και χτυπάμε για άλλα 5' ακόμη. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπωλ με τα ψίχουλα κι ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε 2 ταψάκια διαμέτρου 20 εκ. με το μείγμα αφού πρώτα στρώσουμε στους πάτους αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'. Βγάζουμε τα κέικ απ' τα ταψάκια και αφαιρούμε τα χαρτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε σχάρα. Στήνουμε έπειτα την τούρτα, γεμίζοντας κι απλώνοντας την κρέμα φράουλας. Μοιράζουμε σε ίσες ποσότητες.



🍓Κρέμα φράουλας

ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο ζελατίνη άγευστη γκρανουλέ
1 ½ φλ. κρύο νερό, μοιρασμένο
⅔ φλ. γάλα άπαχο σκόνη
3 ΚΣ γλυκαντικό
1 κγ άρωμα βανίλιας
1 κγ άρωμα φράουλας
¼ κγ άρωμα βουτύρου
3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τη ζελατίνη στα 3/4 του νερού να μαλακώσει. Βάζουμε έπειτα πάνω σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε μπωλ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ' το χρώμα ζαχαροπλαστικής κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί να πήξει μέχρι να πέφτει απ' το κουτάλι σε σταγόνες, τότε ρίχνουμε το χρώμα. Χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 3' ή μέχρι το μείγμα να σταθεί σαν κρέμα σαντιγί. Γεμίζουμε την τούρτα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα όλο το γλυκό.

Μερίδες: 8
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΨΩΜΙ, 1 ΑΥΓΟ, 1 μ. ΓΑΛΑ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, 1 μ. απ' τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: