Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Τόνος καβαλιέρ



ΥΛΙΚΑ
240 γρ. τόνος κονσέρβας σε νερό, καλά στραγγισμένος και ξεψαχνισμένος
¼ φλ. μουστάρδα έτοιμη
1 ΚΣ γούστερ σως
1½ φλ. σπανάκι συσκευασίας, αποψυγμένο και καλά στραγγισμένο
1 ΚΣ αφυδατωμένο μαϊντανό
¼ φλ. γάλα άπαχο
½ κγ άρωμα βουτύρου
¼ κγ σκόνη σκόρδου
⅛ κγ μοσχοκάρυδο (μασίς)
2 κγ ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τον τόνο με τη μουστάρδα και τη γούστερ σως. Αναμειγνύουμε το σπανάκι με το μαϊντανό. Αναμειγνύουμε το γάλα, το άρωμα βουτύρου, τη σκόνη σκόρδου και το μοσχοκάρυδο και τα ρίχνουμε στο σπανάκι. 
Ρίχνουμε τον τόνο σε αντικολλητικό ταψάκι κι από πάνω το σπανάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10' ή μέχρι να κάνει φουσκάλες. Σερβίρουμε τον τόνο σε δαχτυλίδι σπανακιού! Γαρνίρουμε με το ξύσμα λεμονιού. Μοιράζουμε σε ίσες ποσότητες.


Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΨΑΡΙ, 30 ml ΓΑΛΑ, 1 μ. απ' τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Δημοσίευση σχολίου