Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Μους σολομού



ΥΛΙΚΑ
½ φλ. γάλα άπαχο εβαπορέ
1 φάκελο ζελατίνη άγευστη
¼ φλ. κρύο νερό
¼ φλ. βραστό νερό
2 ΚΣ χυμό λεμονιού
1 ΚΣ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
1 ΚΣ γούστερ σως
1 ΚΣ ξύδι
¼ κγ αλάτι
3 ΚΣ μαγιονέζα
360 γρ.. σολομό κονσέρβας, στραγγισμένο
1 φλ. σέλερι σε κυβάκια
Μαρουλόφυλλα
Πιπεριά Φλωρίνης
Κλαδάκια μαϊντανού
Λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το γάλα σ' ένα μπωλ και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να κάνει κρυστάλλους στις άκρες. Στο μεταξύ, ρίχνουμε τη ζελατίνη στο κρύο νερό να μαλακώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το καυτό κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις νιφάδες κρεμμυδιού, τη γούστερ σως, το ξύδι και το αλάτι κι ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στο μείγμα τη μαγιονέζα λίγη λίγη κι ανακατεύουμε συνεχώς. Χτυπάμε έπειτα το γάλα με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σταθεί και το ρίχνουμε στο μείγμα του ψαριού μαζί με το σέλερι κι ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε επίσης απαλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα (σε σχήμα ψαριού αν έχουμε) κι αφήνουμε να πήξει στο ψυγείο. Ξεφορμάρουμε επάνω στα μαρουλόφυλλα που έχουμε τοποθετήσει σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με την πιπεριά, με τα κλαδάκια μαϊντανού και τα λεμόνια. Μοιράζουμε σε ίσες ποσότητες.

Μερίδες: 3
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΨΑΡΙ, 2 ΚΣ ΓΑΛΑ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, 1 μ. απ' τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: