Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Η περηφάνια του μπάιου (bayou)



ΥΛΙΚΑ
½ φλ. μανιτάρια κονσέρβας, στραγγισμένα
20 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κγ δεντρολίβανο
¼ κγ γούστερ σως
¼ κγ αλάτι
⅛ κγ βασιλικό
⅛ κγ μαραθόσπορο
2-3 σταγόνες καυτή σάλτσα (ταμπάσκο)
1 πρέζα λευκό πιπέρι
½ φλ. άπαχο γάλα εβαπορέ
¼ φλ ζωμό οστράκων
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, σε ψίχουλα
120 γρ. καβουρόψιχα* βρασμένη ή οποιοδήποτε άλλο οστρακοειδές
1 ΚΣ μαργαρίνη διαίτης
1 κγ άρωμα μπράντι
1 κλαδάκι μαϊντανού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα (για μπεν μαρί) κι ανακατεύουμε τα 9 πρώτα υλικά. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Τοποθετούμε στο μπεν-μερί την κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα, το ζωμό οστράκων και τα ψίχουλα και μαγειρεύουμε για 10' απ' την στιγμή που θα βράσει το νερό ή μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την καβουρόψιχα κι ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για άλλα 5' ή μέχρι να ζεσταθούν καλά. Ρίχνουμε το άρωμα και τη μαργαρίνη  κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και σερβίρουμε.

Μερίδες: 1
Η μερίδα αντιστοιχεί σε: 120 γρ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, 1 ΚΣ ΛΙΠΟΣ, ½ μ. ΓΑΛΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.

[*] Χρησιμοποιούμε το κρέας από βρασμένα καβούρια κι όχι από έτοιμα στικ! Επίσης αντί καβουριών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, το κρέας από γαρίδες ή καραβίδες ή όποιο άλλο θαλασσινό νομίζουμε πως ταιριάζει με την συνταγή.
Δημοσίευση σχολίου