Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

Πηχτό σουφλέ τυριού



ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο άγευστη ζελατίνη
¼ φλ. κρύο νερό
½ φλ. ζωμό κοτόπουλου
¼ κγ σκόνη κρεμμυδιού
¼ κγ αλάτι
¼ κγ σκόνη κάρρυ
¼ κγ ξερή μουστάρδα
¼ κγ καυτή σάλτσα (ταμπάσκο)
240 γρ. παρμεζάνα
1 κγ χυμό λεμονιού
1 φλ. γάλα άπαχο εβαπορέ (ελαφρά παγωμένο)
Νεροκάστανα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σ' ένα κατσαρολάκι τη ζελατίνη και το κρύο νερό να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ζωμό, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι, το κάρρυ, τη μουστάρδα και τη καυτή σάλτσα. Σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε το τυρί και το χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε το γάλα μέχρι να σταθεί και το ρίχνουμε στο μείγμα της ζελατίνης κι ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με νεροκάστανα. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 60 γρ. ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ, ¼ μ. ΓΑΛΑ, 1 μ. απ' τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.
Δημοσίευση σχολίου