Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Σαλάτα με σολομό & αχλάδι



ΥΛΙΚΑ
4 μικρά αχλάδια
3 ΚΣ χυμό λεμονιού
480 γρ. σολομό κονσέρβας, στραγγισμένο
¼ φλ. χυμό τομάτας
2 ΚΣ αποξηραμένο μαϊντανό
2 ΚΣ γούστερ σως
Μαρουλόφυλλα
Νεροκάστανα
2 ΚΣ + 2 κγ μαγιονέζα
Μπαστουνάκια πιπεριάς Φωρίνης για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα αχλάδια σε τέταρτα κάτα μήκος ίσα για ν' ανοίξουν. Μ' ένα μαχαίρι τα ξεσποριάζουμε και περνάμε με το λεμόνι τις κομένες μεριές να μη μαυρίσουν. Ανακατεύουμε πολύ καλά σ' ένα μπωλ τον σολομό, το χυμό τομάτας, το μαΪντανό και τη γούστερ σως. Γεμίζουμε με ίση ποσότητα απ' το μείγμα του σολομού κάθε αχλάδι και τα τοποθέτουμε πάνω στα μαρουλόφυλλα και τα περιτριγυρίζουμε με τα νεροκάστανα. Πάνω από κάθε γεμιστό αχλάδι ρίχνουμε 2 κγ μαγιονέζα και γαρνίρουμε με τα μπαστουνάκια της πιπεριάς.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΨΑΡΙ, 1 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 2 μ. ΛΙΠΗ, 1 μ. απ' τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
Δημοσίευση σχολίου