Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Γεμιστές πιπεριές με γαλοπούλα



ΥΛΙΚΑ
2 φλ. τομάτα τριμμένη
2 ΚΣ σέλερι ψιλοκομμένο
2 ΚΣ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
1 ΚΣ αποξηραμένο μαϊντανό
2 κγ αλάτι
1 πακέτο ζωμό κοτόπουλου στιγμής με αρωματικά ή 1 κύβο κοτόπουλου
1 πακέτο ζωμό βοδινού στιγμής με αρωματικά ή 1 κύβο βοδινού
1 κγ γούστερ σως
1 κγ άσπρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου, λιανισμένη
1 δαφνόφυλλο
4 μέτριες πράσινες πιπεριές
480 γρ. κυβάκια γαλοπούλας, μαγειρεμένα
Κλαδάκια μαϊντανού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε σ' ένα κατσαρολάκι: την τομάτα, το σέλερι, τις νιφάδες κρεμμυδιού, τον αποξηραμένο μαϊντανό, το αλάτι, τους ζωμούς, τη γούστερ σως, το πιπέρι, το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 10'. Κόβουμε τα καπάκια των πιπεριών και καθαρίζουμε από σπόρια και μεμβράνες. Γεμίζουμε κάθε πιπεριά σε ίση ποσότητα με τα κυβάκια γαλοπούλας και τις τοποθετούμε σε ταψάκι. Ρίχνουμε από πάνω σε κάθε μία πιπεριά ίση ποσότητα απ' το μείγμα της τομάτας κι αφήνουμε να χυθεί και στο ταψάκι!
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25' ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Τοποθετούμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα κλαδάκια μαϊντανού. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΠΟΥΛΕΡΙΚΟ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
Δημοσίευση σχολίου