Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Τυροσαλάτα μαντριλέν



ΥΛΙΚΑ
1 φλ. βραστό νερό
1 πακέτο ζωμό κοτόπουλου στιγμής μ' αρωματικά ή 1 κύβο κοτόπουλου
1 φάκελο ζελατίνη άγευστη
1 φλ. χυμό τομάτας
1 κγ αλάτι σέλινου
¼ κγ πιπέρι
1 ⅟₃ φλ. κότατζ τσηζ
¼ φλ. + 2 ΚΣ νερό
1 ΚΣ χυμό λεμονιού
½ κγ αλάτι
Μαρουλόφυλλα
Κλαδάκια μαϊντανού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το βραστό νερό με το ζωμό κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε τη ζελατίνη πάνω απ' το λιωμένο ζωμό κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το χυμό τομάτας, το αλάτι σέλινου και το πιπέρι κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να δέσει σαν σιρόπι. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε το κότατζ τσηζ, το νερό, το χυμό λεμονιού και το αλάτι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε έπειτα στη φόρμα με το πήγμα τομάτας. Από πάνω απ' το τυρί αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα του ζελέ τομάτας και το αφήνουμε να πήξει εντελώς. Ξεφορμάρουμε πάνω στα μαρουλόφυλλα και γαρνίρουμε με τα κλαδάκια μαϊντανού. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 2 μ. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ, 2 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.
Δημοσίευση σχολίου