Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Θεαματικά λουκάνικα



ΥΛΙΚΑ
240 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης (διάβασε τη Σημείωση)
1 μέτριο ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
¼ μέτριο ανανά, σε κύβους
120 γρ. κρεμμύδια κονσέρβας
½ φλ. καρότα κονσέρβας σε φέτες
¼ φλ. ζωμό κοτόπουλο
1 ΚΣ χυμό τομάτας
1 ΚΣ χυμό λεμονιού
½ ΚΣ μηλόξυδο
½ κγ κάρρυ σε σκόνη
⅛ κγ πιπερόριζα
⅛ κγ μοσχοκάρυδο
⅛ κγ πιπέρι καγιέν
⅛ κγ σπόρους κόλιανδρου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λουκάνικα κατά μήκος αφήνοντας τα ενωμένα στη μια άκρη. Τα ψήνουμε στο γκριλ κοντά στην αντίσταση για 6' ή μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σ' ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10' ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 3'. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΚΡΕΑΣ, ½ μ. ΦΡΟΥΤΟ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ

ΣημείωσηΓια ένα θεαματικό σερβίρισμα, κόβουμε τον ανανά και κρατάμε το κέντρο του ολόκληρο. Καρφώνουμε τα λουκάνικα επάνω σε αυτόν με οδοντογλυφίδες. Αν δεν καταφέρουμε να κρατήσουμε τα φύλλα της κορυφής του ανανά, τα τοποθετούμε έπειτα επάνω απ' τα λουκάνικα (όπως στη φωτογραφία). Αραδιάζουμε το υπόλοιπο φαγητό ολόγυρα απ' τη βάση του "λουκανικο-ανανά"!
Δημοσίευση σχολίου