Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Μπιφτέκια με σάλτσα χρένου



ΥΛΙΚΑ
720 γρ. άπαχο βοδινό κιμά
¼ φλ. τομάτα πελτέ (ή τριμμένη)
2 κγ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
1 κγ αλάτι
¼ κγ πιπέρι καγιέν
⅛ κγ σκόνη σκόρδου
Κλαδάκια μαϊντανού
Μπαστουνάκια πιπεριάς Φλωρίνης
Σάλτσα χρένου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε κι ανακατεύουμε πολύ καλά: τον κιμά, τον πελτέ, τις νιφάδες κρεμμυδιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Πλάθουμε σε ίσα 4 μπιφτέκια.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια στη ψηστιέρα για 8' ή όσο εμείς τα θέλουμε ψημένα κι απ' τις δύο μεριές. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και την πιπεριά. Σερβίρουμε κάθε μπιφτέκι με 1/4 φλ. απ' τη σάλτσα χρένου.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΚΡΕΑΣ, ½ μ. ΓΑΛΑ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.
Δημοσίευση σχολίου