Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Ροδάκινα μέλμπα



ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο άγευστη ζελατίνη
1 ½ φλ. αναψυκτικό διαίτης με γεύση σμέουρων, μοιρασμένο*
1 φλ. ροδάκινα κονσέρβας, σε φέτες, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, στραγγισμένα (κρατάμε το ζουμί τους)
½ κγ άρωμα μπράντυ
2 ΚΣ χυμό λεμονιού ή λάιμ
½ κγ άρωμα σμέουρων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε το 1/2 φλ. απ' το αναψυκτικό σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αναψυκτικό, το ζουμί απ' τα ροδάκινα και το άρωμα μπράντυ κι ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε πλατύ μπωλ και βάζουμε στην κατάψυξη να πήξει. 
Σε δυό πιάτα επιδορπίου απλώνουμε τις φέτες των ροδάκινων. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονού με το άρωμα σμέουρων και ραντίζουμε τα ροδάκινα. Μ' ένα κουτάλι παγωτού βγάζουμε απ' το πλατύ μπωλ μπάλες ζελατίνης σε ίσες ποσότητες (μοιράζουμε το μείγμα στα ίσα) πάνω στα ροδάκινα.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΦΡΟΥΤΟΥ, 1 μ. απ' τα ΡΟΦΗΜΑΤΑ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ

[*] Μπορεί να είναι και τσάι έτοιμο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Δημοσίευση σχολίου