Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Δροσερό ζελέ τομάτας



ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο ζελατίνη άγευστη
¼ φλ. κρύο νερό
3 φλ. χυμό τομάτας
2 ΚΣ αφυδατωμένες νιφάδες πράσινης πιπεριάς
2 κγ γλυκαντικό
2 κγ χυμό λεμονιού
1 πακέτο ζωμό βοδινού στιγμής μ' αρωματικά ή κύβο βοδινού
1 κγ γούστερ σως
¼ κγ αλάτι σκόρδου
⅛ κγ γαρύφαλλο τριμμένο
½ μέτρια πράσινη πιπεριά, κομμένη σε δαχτυλίδια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τη ζελατίνη στο κρύο νερό να μαλακώσει. Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε κι ανακατεύουμε: το χυμό τομάτας, τις νιφάδες πιπεριάς, το γλυκαντικό, το χυμό λεμονιού, το ζωμό, τη γούστερ σως, το αλάτι σκόρδου και το γαρύφαλλο. Αφήνουμε να πάρει βράση και το τραβάμε απ' τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζελατίνη κι ανακατεύουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα σε μπως και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Πριν σερβίρουμε χτυπάμε ελαφρά το μείγμα με πιρούνι. Μοιράζουμε στα ίσα σε 4 μπωλ για επιδόρπιο & γαρνίρουμε με τα δαχτυλίδια της πράσινης πιπεριάς αν θέλουμε.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 1 μ. απ' τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: