Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Σούπα με μαρούλι



ΥΛΙΚΑ
½ μαρούλι, κομματιασμένο
Νερό
⅔ φλ. άπαχο γάλα
2 πακέτα ζωμό κοτόπουλου στιγμής μ' αρωματικά ή 2 κύβους κοτόπουλου
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το ¼ του μαρουλιού με το ¼ του νερού στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μαρούλι να ψιλοκοπεί. Το αδειάζουμε σε τρυπητό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μαρούλι και νερό. Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαρούλι, το γάλα, το μείγμα ζωμού και το μοσχοκάρυδο. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά γι 5' ανακατεύοντας συχνά. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 90 ml ΓΑΛΑ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ
Δημοσίευση σχολίου