Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Ζελέ με φρούτα & τυρί



ΥΛΙΚΑ
2 φάκελα ζελατίνη άγευστη
3 φλ. αναψυκτικό πορτοκαλάδας, διαίτης
2 ΚΣ γλυκαντικό
½ κγ αλάτι
⅛ κγ γαρύφαλλο σκόνη
1 μέτριο πεπόνι, σε μπαλάκια
2 φλ. κότατζ τσηζ
2 ΚΣ ξύσμα πορτοκαλιού
2 μικρά πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα πλήρως, κομμένα σε φέτες
1 μέτριο γκρέιπφρουτ, ξεφλουδισμένο πλήρως, κομμένο σε φέτες
Μαρουλόφυλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζελατίνη στο αναψυκτικό να μαλακώσει. Ανακατεύουμε το γλυκαντικό, το αλάτι και το γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε κι αυτά. Βάζουμε τη ζελατίνη στη φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Τραβάμε απ' τη φωτιά.
Τοποθετούμε τα μπαλάκια του πεπονιού σε φόρμα και τα καλύπτουμε με 1 φλ. απ' το μείγμα της ζελατίνης. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Σε μπλέντερ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζελατίνη, το κότατζ και το ξύσμα και τα χτυπάμε να ενωθούν. Ρίχνουμε το μισό μείγμα πάνω απ' το μείγμα πεπονιού της φόρμας και ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Όταν πήξει αραδιάζουμε τις φέτες πορτοκαλιού και γκρέιπφρουτ πάνω απ' την στρώση του τυριού της φόρμας και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο να πήξει καλά.
Πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε πάνω σε στρώση από μαρουλόφυλλα σε πιατέλα. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 6
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, 2 μ. ΦΡΟΥΤΑ
Δημοσίευση σχολίου