Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Ρολό σολομού



ΥΛΙΚΑ
240 γρ. σολομό κονσέρβας, στραγγισμένος και ξεψαχνισμένο
⅔ φλ. σέλερι ψιλοκομμένο
½ μέτρια πράσινη πιπεριά, σε κύβους
60 γρ. κρεμμύδι, σε κυβάκια
1 κγ πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
2 ΚΣ μαγιονέζα
2 κγ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κγ ξύδι
1 πακέτο ζωμό κοτόπουλου στιγμής μ' αρωματικά ή 1 κύβο κοτόπουλου*
2 φάκελα άγευστη ζελατίνη
¾ φλ. κρύο νερό
Μαρούλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μπωλ ρίχνουμε κι ανακατεύουμε καλά: το σολομό, το σέλερι, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το μαϊντανό, το ξύδι και το ζωμό κι ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη ζελατίνη στο κρύο νερό να μαλακώσει σ' ένα κατσαρολάκι και έπειτα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα του σολομού, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε σε 2 ατομικές φόρμες σε ίσες ποσότητες. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Ξεφορμάρουμε πάνω στο μαρούλι.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΨΑΡΙ, 1 μ. ΛΙΠΟΣ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ.

[*] Λιώνουμε τον κύβο με πιρούνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: