Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

Σάλτσα μπάρμπεκιου



ΥΛΙΚΑ
2 φλ. τομάτα πελτέ
2 ΚΣ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
1 ΚΣ γούστερ σως
2 κγ σκόνη σκόρδου
½ κγ φύλλα βασιλικού
¼ κγ μείγμα μπαχαρικών μπάρμπεκιου
¼ κγ ξερή μουστάρδα
⅛ κγ πιπέρι καγιέν
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σ' ένα κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε για 5' ανακατεύοντας συχνά. Χρησιμοποιούμε τη σάλτσα στο κρέας, στο κοτόπουλο ή στο ψάρι. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 4 (περίπου ½ φλ. η κάθε μία)


  • Για το μείγμα μπαχαρικών
ΥΛΙΚΑ15 γρ. καπνιστή πάπρικα
15 γρ. τσίλι, σκόνη
15 γρ. αλάτι
5 γρ. κύμινο, τριμμένο
10 γρ. ζάχαρη
2 γρ. μουστάρδα σε σκόνη
2 γρ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο
4 γρ. ρίγανη, ξερή
5 γρ. κάρι, σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗΤοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε. Το μείγμα μπαχαρικών διατηρείται σε αεροστεγώς κλεισμένο βάζο για 1 μήνα.




🍗 Σάλτσα μπάρμπεκιου για κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ
1 φλ. Δυνατή Σάλτσα Τομάτας
½ φλ. ξύδι
2 κγ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
2 ΚΣ έτοιμη μουστάρδα
1 ΚΣ γούστερ σως
1 κγ αλάτι
¾ κγ σκόνη μουστάρδας
½ κγ πιπέρι
4 κομμάτια κοτόπουλου (από 180 γρ. το καθένα) χωρίς πέτσα
Μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός απ' το κοτόπουλο και τον μαϊντανό. Μοιράζουμε στα δύο τη σάλτσα. Περνάμε με ένα πινέλο τη μισή δόση σάλτσας, τα κομμάτια κοτόπουλου και τα ψήνουμε στη σχάρα. Συχνά αλείφουμε το κοτόπουλο με όση σάλτσα έχει απομείνει απ' την πρώτη δόση, μέχρι να γίνει. Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη δόση και ρίχνουμε πάνω απ' το κοτόπουλο. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό. 

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΠΟΥΛΕΡΙΚΟ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, 1 μ. απ' τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Δημοσίευση σχολίου