Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Παγωμένη τυροσαλάτα



ΥΛΙΚΑ
2 ⅔ φλ. κότατζ τσηζ
240 γρ. μπλε τυρί
½ φλ. ξινόγαλα
2 ΚΣ σχοινόπρασο
2 κγ ξύσμα λεμονιού
1 κγ μείγμα μπαχαρικών μπάρμπεκιου
1 κγ γούστερ σως
2 φλ. μπουκέτα μπρόκολου ωμά
Πράσινη πιπεριά σε μπαστουνάκια, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε τα τυριά σε θερμοκρασία δωματίου για 30'. Τα ρίχνουμε έπειτα στο μπλέντερ μαζί με: το ξινόγαλα, το σχοινόπρασο, το ξύσμα λεμονιού, το μείγμα μπαχαρικών και τη γούστερ σως και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα μακρόστενη και καταψύχουμε για 3 ώρες τουλάχιστον. Πριν σερβίρουμε βγάζουμε την σαλάτα 15' νωρίτερα. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και αραδιάζουμε τα μπουκέτα του μπρόκολου και γαρνίρουμε με τα μπαστουνάκια πιπεριάς. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 8
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ, 1 μ. ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ, 1 ΚΣ ΓΑΛΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Δημοσίευση σχολίου