Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Εντσιλάδα της Μάρσυ



ΥΛΙΚΑ
½ φλ. Δυνατή Σάλτσα Τομάτας
1 μέτρια τομάτα κονσέρβας, ψιλοκομμένη
1 ΚΣ πράσινη πιπεριά τσίλι
1 ΚΣ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
2 κγ γλυκαντικό
½ κγ σκόνη κύμινου
¼ κγ αλάτι
¼ κγ ρίγανη
¼ κγ βασιλικό
1 πρέζα σκόνη σκόρδου
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, ψημένη (1 μικρή αραβική πίτα)
90 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
30 γρ. γραβιέρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη σάλτσα τομάτας, τη τομάτα, την πιπεριά, τις νιφάδες κρεμμυδιού, το γλυκαντικό, το κύμινο, το αλάτι, τη ρίγανη, το βασιλικό και το σκόρδο. Σιγοβράζουμε για 12'. Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα πυρεξάκι και περιχύνουμε τη σάλτσα. Από πάνω αραδιάζουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15'.

Μερίδα: 1
Η μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μικρή μερίδα ΠΟΥΛΕΡΙΚΟ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 1 μ. ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ (που αφαιρούμε από κάποια απ' τα άλλα 2 γεύματα της ημέρας: απ' το πρωινό ή βραδυνό).
Δημοσίευση σχολίου