Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Μους πεπονιού



ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο άγευστη ζελατίνη
¼ φλ. κρύο νερό
1 μέτριο πεπόνι, πολύ ώριμο
3 ΚΣ γλυκαντικό
⅟₃ φλ. σκόνη άπαχου γάλακτος
2 κγ χυμό λεμονιού
1 κγ άρωμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Καθαρίζουμε το πεπόνι πολύ καλά και το λιώνουμε με πιρούνι (να βγει περίπου 2 φλιτζάνια ή 600 γρ.). Προσθέτουμε τη ζελατίνη και το λιωμένο πεπόνι σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Τραβάμε απ' τη φωτιά, ρίχνουμε το γλυκαντικό, ανακτατεύουμε κι αφήνουμε το μείγμα να πήξει ελαφρά.
Ρίχνουμε σ' ένα μπωλ το γάλα, το κρύο νερό, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και χτυπάμε με  το μίξερ μέχρι να αρχίσει να στέκεται και το προσθέτουμε έπειτα στο μπωλ με το πεπόνι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. 
Πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε και μοιράζουμε σε ίσες ποσότητες.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 1 μ. ΓΑΛΑ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.
Δημοσίευση σχολίου