Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Σολομός στη ζελατίνη



ΥΛΙΚΑ
3 φλ. νερό
2 ΚΣ ξύδι
1 πακέτο ζωμό κοτόπουλου στιγμής μ' αρωματικά ή 1 κύβο κοτόπουλου
6 ολόκληρα πιπέρια
1 δαφνόφυλλο
2 φέτες σολομού (από 180 γρ. η κάθε μία)
1 φάκελο άγευστης ζελατίνης
1 ½ φλ. ζωμό οστράκων, μοιρασμένο
Μαρουλόφυλλα
1 φλ. σπαράγγια βρασμένα ή κονσέρβας, στραγγισμένα
Λεμονόφλουδα
Νεροκάστανα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε το νερό, το ξύδι, τον ζωμό, τα πιπέρια και το δαφνόφυλλο. Βάζουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τοποθετούμε τις φέτες σολομού και σιγοβράζουμε για 5' ή μέχρι το ψάρι να γίνει και να κόβεται με πιρούνι. Βγάζουμε τις φέτες ψαριού απ' το τηγάνι και τα βάζουμε σε σχάρα να στραγγίσουν πάνω από 1 ταψάκι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το 1/2 φλ. ζωμό οστράκων και την ζελατίνη να μαλακώσει. Τοποθετούμε έπειτα στη φωτιά να λιώσει. Ρίχνουμε απ' το μείγμα της ζελατίνης πάνω απ' τις φέτες σολομού. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεί το γλασάρισμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες 2 ή 3 φορές μέχρι να καλυφθούν οι φέτες εντελώς. Στρώνουμε σε μια πιατέλα τα μαρουλόφυλλα και μεταφέρουμε τις φέτες ψαριού πάνω τους. Γαρνίρουμε με τη λεμονόφλουδα και τα νεροκάστανα και μοιράζουμε τα σπαράγγια στα ίσα.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΨΑΡΙ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
Δημοσίευση σχολίου