Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Ντρέσσινγκ λεμονιού

ΥΛΙΚΑ
1 κγ άγευστη ζελατίνη
2 ΚΣ κρύο νερό
1 κγ αλάτι
½ φλ. βραστό νερό
1 φλ. χυμό λεμονιού ή λάιμ
¼ κγ ξύσμα λεμονιού
¼ κγ καυτή σάλτσα (ταμπάσκο)
Φέτες λεμονιού ή λάιμ,  για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τη ζελατίνη στο κρύο νερό να μαλακώσει, μέσα σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το αλάτι και το βραστό νερό κι ανακατεύουμε να λιώσει η ζελατίνη. Αφήνουμε να σταθεί 15' και στη συνέχεια ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη καυτή σάλτσα. Βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι το μείγμα να πήξει. Πριν σερβίρουμε το ανακατεύουμε με πιρούνι ή με σύρμα. Γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: ελάχιστα μέρη απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ & ΕΠΙΠΛΕΟΝ.
Δημοσίευση σχολίου