Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Πηχτή με σπαράγγια



ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο ζελατίνη άγευστη
1 ½ φλ. χυμό τομάτας, μοιρασμένο
3 ΚΣ ξύδι
4 κγ γλυκαντικό
1 κγ αλάτι
⅛ κγ καυτή σάλτσα (ταμπάσκο)
2 φλ σπαράγγια βρασμένα και κομμένα
2 ΚΣ σέλερι λιανισμένο
¼ φλ. πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια
Μαρουλόφυλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζελατίνη και το 1/2 φλ. χυμό τομάτας, να μαλακώσει. Βάζουμε έπειτα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη, προσθέτουμε την υπόλοιπη τομάτα, το ξύδι, το γλυκαντικό, το αλάτι και τη καυτή σάλτσα. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να πάρει την υφή σιροπιού. Ρίχνουμε τα σπαράγγια, το σέλερι και τις πιπεριές. Όλο το μείγμα το ρίχνουμε σε φόρμα κι αφήνουμε να πήξει. Σερβίρουμε, αφού ξεφορμάρουμε το μείγμα πάνω σε στρωμμένα μαρουλόφυλλα.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΕΣ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ.
Δημοσίευση σχολίου