Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Πηχτή με σολομό και γαρίδες



ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο ζελατίνη άγευστη
¼ φλ. κρύο νερό
1 φλ. ξινόγαλα
8 ΚΣ χυμό λεμονιού
1 κγ άρωμα βουτύρου
½ κγ άρωμα βανίλιας
½ κγ ξύσμα λεμονιού
3 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
¾ φλ. σπασμένο πάγο
120 γρ. γαρίδες βρασμένες
120 γρ. σολομό κονσέρβας, στραγγισμένο
Πράσινη σαλάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζελατίνη με το κρύο νερό, να μαλακώσει. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας να μαλακώσει. Σε μπλέντερ ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνη, το ξυνόγαλα, το χυμό λεμονιού, τα αρώματα, το ξύσμα και το χρώμα και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα. Προσθέτουμε τον σπασμένο πάγο και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα για 30". Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπωλ με το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5'. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τον σολομό κι ανακατεύουμε. Η σαλάτα αυτή μπορεί να σερβιριστεί όπως είναι ή μπορεί να μοιραστεί σε 2 φορμάκια σε ίσες ποσότητες και αφήνουμε να πήξει. Ξεφορμάρουμε πάνω στην πράσινη σαλάτα. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 120 γρ. ΨΑΡΙ, 1/2 μ. ΓΑΛΑ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: