Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Κοτόπουλο με τσίλι



ΥΛΙΚΑ
1 φλ. νερό
½ μέτρια πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 πακέτο ζωμό κοτόπουλου στιγμής μ' αρωματικά ή 1 κύβο κοτόπουλου
1 φλ. άπαχο γάλα
2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
480 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, σε κυβάκια
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό, την πιπεριά και τον ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά, για 20'. Προσθέτουμε το γάλα. Κόβουμε σε κομμάτια το ψωμί και το ρίχνουμε σε μπλέντερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ψίχουλα που τα ρίχνουμε στο μείγμα του ζωμού. Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και φανεί πως η σάλτσα έχει δέσει, ρίχνουμε έπειτα το κοτόπουλο και την πιπεριά τσίλι κι αφήνουμε να ζεσταθούν. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στα ίσα σε μπωλ σούπας.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΠΟΥΛΕΡΙΚΟ, ½ μ. ΨΩΜΙ, ¼ μ. ΓΑΛΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.
Δημοσίευση σχολίου