Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Μπριζόλα Νταϊάν



ΥΛΙΚΑ
2 φιλέ μινιόν (180 γρ. το καθένα)
½ κγ αλάτι
¼ κγ πιπέρι
40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. μανιτάρια σε φέτες κονσέρβας, στραγγισμένα
1 κγ γούστερ σως
1 κγ χυμό λεμονιού
1 ΚΣ μαργαρίνι λάιτ
1 κγ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ραπανάκια σε φέτες
Κλαδάκια μαϊντανού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και ψήνουμε στη ψηστιέρα για 5' από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε τόσο όσο να παραμείνουν ζουμερά. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε καυτή πιατέλα. 
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 1' μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη γούστερ σως και το χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε να ζεσταθούν καλά. Τραβάμε απ' τη φωτιά και ρίχνουμε τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και απλώνουμε τη σάλτσα των μανιταριών πάνω απ' τα φιλέτα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε.

Μερίδες: 2 (από 1 φιλέτο η κάθε μία)
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 120 γρ. ΚΡΕΑΣ, 1 ½ κγ ΛΙΠΗ, 1 μ. απ' τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
Δημοσίευση σχολίου