Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Γαρίδες ντε ζονφέ (Jonghe)



ΥΛΙΚΑ
360 γρ. σκουμπρί κονσέρβας, στραγγισμένο
120 γρ. γαρίδες κονσέρβας, στραγγισμένες
4 μέτριες πράσινες πιπεριές
¼ φλ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
¼ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ φλ. ζωμό κοτόπουλου
1 μικρή σκελίδα σκόρδου, σπασμένη
½ κγ εστραγκόν
½ κγ άρωμα βουτύρου
¼ κγ μοσχοκάρυδο
¼ κγ αλάτι
¼ κγ άρωμα σέρρυ
1 πρέζα πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βυθίζουμε το σκουμπρί και τις γαρίδες σε παγωμένο νερό -να τα καλύπτει- για 5'. Στραγγίζουμε. Κόβουμε τα καπάκια απ' τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια και τις μεμβράνες. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα ψαρικά. Μοιράζουμε το μείγμα σε ίσες ποσότητες στις πιπεριές. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20'.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΨΑΡΙ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
Δημοσίευση σχολίου