Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Τέλεια ροζέ σαλάτα



ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο άγευστη ζελατίνη
1 ¼ φλ. κρύο νερό,  μοιρασμένο
¼ φλ. γλυκαντικό
½ κγ αλάτι
¼ φλ. ξύδι
1 ΚΣ χυμό λεμονού
2 φλ. κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο, μοιρασμένο
1 φλ. σέλερι ψιλοκομμένο
1 ΚΣ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
Μαϊντανό, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το 1/2 φλ. κρύο νερό και τη ζελατίνη, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μαλακώσει. Προσθέτουμε έπειτα το γλυκαντικό και το αλάτι. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύουμε να λιώσει η ζελατίνη και τραβάμε απ' τη φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το ξύδι και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να πάρει την μορφή σιροπιού. Ρίχνουμε το 1 φλ. λάχανο, το σέλερι και τη πιπεριά κι ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και το αφήνουμε να πήξει. Ξεφορμάρουμε πάνω στο υπόλοιπο λάχανο και τον γαρνιρισμένο μαϊντανό.

Μερίδες: 1- 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, 1 ΚΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
Δημοσίευση σχολίου