Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Μανιτάρια κοκκινιστά



ΥΛΙΚΑ
1 κονσέρβα μανιταριών, σε φέτες
1 καρότο, χοντροτριμμένο ή σε κυβάκια
1 κρεμμύδι μικρό, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
4 ΚΣ τομάτα ψιλοκομμένη (κονσέρβα) ή 1 τομάτα τριμμένη
1 πρέζα θυμάρι
Αλάτι - πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
1 κγ λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια απ' την κονσέρβα, τα ξεπλένουμε και τ' αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και τ' αφήνουμε να "σωταριστούν". Έπειτα ρίχνουμε την τομάτα, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον κύβο και 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση, να λιώσει ο κύβος, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Βράζουμε μέχρι το φαγητό να "πιει" τα υγρά του. Σβήνουμε και ρίχνουμε το λάδι.

Μερίδες: 1
Η μερίδα αντιστοιχεί σε: ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 1 μ. ΛΙΠΟΣ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (κύβος)

Η συνταγή είναι παραλλαγή της αντίστοιχης συνταγής απ' την ιστοσελίδα του Άκη Πετρετζίκη.

Δημοσίευση σχολίου