Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Ζελέ με γιαούρτι & φρούτα



ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο ζελέ λάιτ με γεύση φράουλα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 0%
1 φλ. φράουλες, κομμένες σε φέτες
1 ποτήρι νερό (240 ml), μοιρασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μέτριο μπωλ αδειάζουμε τον φάκελο με το ζελέ και ρίχνουμε 120 ml νερό. Το ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να μαλακώσει.  Σ' ένα μπρίκι ρίχνουμε το υπόλοιπο 120 ml νερό, το βάζουμε να βράσει και το ρίχνουμε στη συνέχεια στο μπωλ με το ζελέ. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει εντελώς.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε καλά. Αν δεν θέλουμε τα κομματάκια γιαουρτιού που δεν έχουν ομογενοποιηθεί με το ζελέ, το χτυπάμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε και τις φράουλες, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με την γεύση ανανά προσθέτοντας κομμάτια ανανά και με κεράσι προσθέτοντας το αντίστοιχο φρούτο.
Τρώγεται και σκέτο, χωρίς φρούτα!

Μερίδα: 1
Η μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 φλ. ΓΑΛΑ, 1 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.
Δημοσίευση σχολίου