Από όλες αυτές τις συνταγές ελάχιστες είναι δοκιμασμένες. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι συνδυασμοί υλικών δεν είναι της προτίμησής μου κατά πρώτον και κάτα δεύτερον κάποια από τα υλικά είναι ακριβά για να χαραμιστούν σε μια τέτοια δοκιμή. Δοκιμάστε τις με δική σας ευθύνη!

▶Συμβουλές οικονομίας & υγείας

  • Prepared horseradish ή έτοιμο χρένο. Στην ελληνική αγορά είναι λιγάκι δύσκολο να  βρεθεί προς αγορά, στην καλύτερη περίπτωση ίσως το βρείτε σε βουλγάρικο μίνι μάρκετ. Αν κάποια συνταγή απαιτεί χρένο, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με το γνωστό μας ραπανάκι. Αδελφάκια είναι άλλωστε!
  • Γλυκαντικό στις συνταγές. Γενικά αυτό που ζητάνε οι συνταγές είναι γλυκαντικό σε κρυσταλλική μορφή. Η φρουκτόζη είναι το γλυκαντικό που προτείνει το Weight Down. Αν δεν σας αρέσει ή σας ενοχλεί η φρουκτόζη, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με το γλυκαντικό της προτίμησής σας. Αν δεν υπάρχει σε κρυσταλλική μορφή (προσοχή να μην περιέχει ζάχαρη), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την γνωστή μορφή σκόνης αλλά σε επιπλέον δόση από αυτή που ζητά η κάθε συνταγή, ώστε να επιτύχετε την υφή και την γλυκάδα που εσείς επιθυμείτε. Μην το παρακάνετε όμως! Να υπάρχει κάποιο μέτρο! 
  • Ζελατίνη άγευστη. Στις συνταγές απαιτείται η ζελατίνη σε μορφή σκόνης. Υπάρχει στα σούπερ μάρκετ ως "γκρανουλέ", αν δεν βρείτε θα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα. 
  • Λαχανικά περίσσια. Βάζουμε στην κατάψυξη όσα λαχανικά περίσσεψαν για γαρνίρισμα (σέλερι, μανιτάρια κ.α.) και τα χρησιμοποιούμε στους έτοιμους ζωμούς.
  • Μείγματα μπαχαρικών. Στα ράφια των σούπερ μάρκετ πωλούνται έτοιμα μείγματα μπαχαρικών για ό,τι θέλουμε. Προσοχή: περιέχουν ζάχαρη. Με μια αναζήτηση στο μπλογκ ή στο google θα βρείτε συνταγές για να φτιάξετε τα δικά σας μείγματα!
Δημοσίευση σχολίου
Back to Top