Συμβουλές οικονομίας & υγείας

  • Light προϊόντα. Όταν χρησιμοποιούμε λάιτ προϊόντα δεν σημαίνει πως μπορούμε να φάμε παραπάνω από αυτά. Η μόνη εξαίρεση συμβαίνει στη μαγιονέζα λάιτ. Παρόλα αυτά το Weight Down δεν αποκλείει καμία από τις κανονικές τροφές, απλά είναι στον περιορισμό που πρέπει ώστε να έχουμε την απώλεια κιλών που επιθυμούμε. Δική σας η προτίμηση αν θα φάτε λάιτ ή κανονικό τρόφιμο! 
  • Prepared horseradish ή έτοιμο χρένο. Στην ελληνική αγορά είναι λιγάκι δύσκολο να  βρεθεί προς αγορά, στην καλύτερη περίπτωση ίσως το βρείτε σε βουλγάρικο μίνι μάρκετ. Αν κάποια συνταγή απαιτεί χρένο, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με το γνωστό μας ραπανάκι. Αδελφάκια είναι άλλωστε!
  • Αναψυκτικά. Καλό είναι να αποφεύγονται. Αν όμως έχετε κάποιον "εθισμό" να προτιμάτε αυτά που δεν περιέχουν ζάχαρη και να περιορίζονται στα 2 νεροπότηρα την ημέρα (από 240 ml).
  • Γλυκαντικό στις συνταγές. Γενικά αυτό που ζητάνε οι συνταγές είναι γλυκαντικό σε κρυσταλλική μορφή. Η φρουκτόζη είναι το γλυκαντικό που προτείνει το Weight Down. Αν δεν σας αρέσει ή σας ενοχλεί η φρουκτόζη, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με το γλυκαντικό της προτίμησής σας. Αν δεν υπάρχει σε κρυσταλλική μορφή (προσοχή να μην περιέχει ζάχαρη), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την γνωστή μορφή σκόνης αλλά σε επιπλέον δόση από αυτή που ζητά η κάθε συνταγή, ώστε να επιτύχετε την υφή και την γλυκάδα που εσείς επιθυμείτε. Μην το παρακάνετε όμως! Να υπάρχει κάποιο μέτρο! Σε διαφορετική περίπτωση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καστανή ζάχαρη, όχι παραπάνω από 3 κουταλάκια κοφτά την ημέρα.
  • Ζελατίνη άγευστη. Στις συνταγές απαιτείται η ζελατίνη σε μορφή σκόνης. Υπάρχει στα σούπερ μάρκετ ως "γκρανουλέ", αν δεν βρείτε θα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα. 
  • Λαχανικά περίσσια. Βάζουμε στην κατάψυξη όσα λαχανικά περίσσεψαν για γαρνίρισμα (σέλερι, μανιτάρια κ.α.) και τα χρησιμοποιούμε στους έτοιμους ζωμούς.
  • Μείγματα μπαχαρικών. Στα ράφια των σούπερ μάρκετ πωλούνται έτοιμα μείγματα μπαχαρικών για ό,τι θέλουμε. Προσοχή: περιέχουν ζάχαρη. Με μια αναζήτηση στο μπλογκ ή στο google θα βρείτε συνταγές για να φτιάξετε τα δικά σας μείγματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: