Από όλες αυτές τις συνταγές ελάχιστες είναι δοκιμασμένες. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι συνδυασμοί υλικών δεν είναι της προτίμησής μου κατά πρώτον και κάτα δεύτερον κάποια από τα υλικά είναι ακριβά για να χαραμιστούν σε μια τέτοια δοκιμή. Δοκιμάστε τις με δική σας ευθύνη!

Βασικό πρόγραμμα Weight Down

1 ΨΩΜΙ - ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ - ΡΥΖΙ, ΠΑΤΑΤΕΣ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Α) ΨΩΜΙ: Μερίδα 30 γρ.. Καθημερινά με το πρωϊνό και 1 μερίδα με το μεσημεριανό ή βραδυνό.
     α) ΨΩΜΙ - όλα τα είδη (30 γρ.).
     β) ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ - (2 τεμάχια η μερίδα)
     γ) ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ - (2 φύλλα αντί 1 μερίδα ψωμί).
     δ) ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ - 1 μικρό
     ε) Αλεύρι - Σιμιγδάλι 20 γρ.
     στ) Κάστανα - 5 μέτρια
     ζ) Αρακάς 100 γρ.

Β) ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ: Μερίδα 20 γρ. αντικαθιστώντας 1 μ. ψωμί.

Γ) ΡΥΖΙ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΠΑΤΑΤΕΣ: 1 μερίδα ΡΥΖΙ ή ΖΥΜΑΡΙΚΑ ή ΠΑΤΑΤΕΣ θα αντικαταστήσουν 1 μερίδα ΨΩΜΙ το μεσημέρι ή το βράδυ.
            α) ΡΥΖΙ - Μερίδα 20γρ. ΩΜΟ ή 1/2 φλυτζάνι μαγειρεμένο ή 60 γρ. μαγειρεμένο.
     β) ΖΥΜΑΡΙΚΑ - Μερίδα 20 γρ. ΩΜΑ ή 1/2 φλυτζάνι μαγειρεμένα ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ - ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ - ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΑΚΑΡΟΝΙΩΝ (σπαγγετίνη ή κοφτό μακαρονάκι ή με σχέδια).
           γ) ΠΑΤΑΤΕΣ - Μερίδα 100 γρ. ΒΡΑΣΤΕΣ ή ΨΗΤΕΣ.




2 ΓΑΛΑ - ΓΙΑΟΥΡΤΙ - ΤΥΡΙΑ ΜΑΛΑΚΑ

Α) ΓΑΛΑ: Αποβουτυρωμένο 0-2% ΛΙΠΑΡΑ. Μερίδα 240ml ή 1 ποτήρι νερού. Εάν έχετε σκόνη ΓΑΛΑ, τότε 25γρ. (ΣΚΟΝΗ).

Β) ΓΙΑΟΥΡΤΙ: Αγελάδος 0-3,85% ΛΙΠΑΡΑ. Μερίδα 240ml ή 1 φλυτζάνι ή 1/2 κεσές (των 220 γρ.).

Γ) ΤΥΡΙΑ ΜΑΛΑΚΑ: (Η μερίδα υπολογίζεται με βάση τα λιπαρά):
     α) ΑΝΘΟΤΥΡΟ - 60γρ. η μερίδα
     β) ΜΥΖΗΘΡΑ ΑΠΑΧΗ - 60γρ. η μερίδα.




3 ΦΡΟΥΤΑ - ΧΥΜΟΙ

Α) ΦΡΟΥΤΑ: τα ακόλουθα:

  • ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ - 1 μέτριο, 
  • ΑΝΑΝΑΣ - 2 φέτες μέτριες (φρέσκες) ή κονσερβοποιημένο χωρίς ζάχαρη, 
  • ΑΧΛΑΔΙ - 1 μέτριο, 
  • ΑΧΛΑΔΙ ΚΡΑΣΑΔΑ - 1/2 μέτριο,
  • ΒΕΡΥΚΟΚΚΑ - 2 μέτρια,
  • ΒΕΡΥΚΟΚΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ - 2 κανονικά,
  • *ΓΚΡΕΪΠ-ΦΡΟΥΤ - 1 μεγάλο, 
  • ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ - 2 μικρά,
  • ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ - 3-4 κανονικά
  • ΚΑΡΠΟΥΖΙ - 200γρ., 
  • ΚΕΡΑΣΙΑ - 10 μεγάλα ή 15 μικρά,
  • *ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ - 1 μεγάλο ή 2 μικρά, 
  • ΜΗΛΟ - 1 μέτριο, 
  • ΜΗΛΟ ΦΙΡΙΚΙ - 2 μέτρια, 
  • ΜΠΑΝΑΝΑ - 1/2 μετρίου μεγέθους,
  • *ΠΕΠΟΝΙ - 150γρ.,
  • *ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - 1 μέτριο, 
  • ΡΟΔΑΚΙΝΑ - 1 μέτριο,
  • ΣΤΑΦΙΔΕΣ - 1 κουταλιά
  • ΣΤΑΦΥΛΙΑ - 12 ρόγες μεσαίου μεγέθους,
  • ΣΥΚΑ - 2 κανονικά (φρέσκα), 
  • ΣΥΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ - 1 κανονικό,
  • *ΦΡΑΟΥΛΕΣ - 150γρ..


Β) ΧΥΜΟΙ: οι ακόλουθοι: 

  • *ΓΚΡΕΪΠ-ΦΡΟΥΤ - 125 ml ή 1/2 φλυτζάνι ή 1/2 ποτήρι,
  • *ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - 125 ml ή 1/2 φλυτζάνι ή 1/2 ποτήρι,  
  • ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ - 250 ml ή 1/2 φλυτζάνι.


Τα φρούτα και οι χυμοί με (*) περιέχουν βιταμίνη C. Απαραιτήτως, το πρωϊνό σας θα έχει 1 φρούτο ή 1 μερίδα χυμό, από τα σημειούμενα με (*).

ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙ - ΞΥΔΙ: Λογικές ποσότητες, συμπληρώνουν την γεύση των τροφών σας.




4 ΚΡΕΑΤΑ, ΨΑΡΙΑ, ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ - ΟΣΠΡΙΑ - ΑΥΓΑ - ΤΥΡΙΑ ΣΚΛΗΡΑ & ΗΜΙΣΚΛΗΡΑ

Α) ΚΡΕΑΤΑ: ΜΟΣΧΑΡΙ - ΒΟΔΙΝΟ - ΧΟΙΡΙΝΟ - ΑΡΝΙ - ΚΥΜΑΣ - ΖΑΜΠΟΝ ΑΠΑΧΟ: Νωπά ή κατεψυγμένα 1-2 φορές την εβδομάδα (ΧΩΡΙΣ ΛΙΠΗ) - ΣΥΚΩΤΙ (ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ - ΠΟΥΛΙΩΝ). Απαραίτητα 1 φορά την εβδομάδα.

Β) ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ - ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ - ΚΥΝΗΓΙ: Νωπά ή κατεψυγμένα 4-5 φορές την εβδομάδα (ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΣΕΣ και ΛΙΠΗ).

Γ) ΨΑΡΙΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ: Νωπά ή κατεψυγμένα 5-6 φορές την εβδομάδα ή και περισσότερο. Ακόμη κονσέρβας, στραγγισμένα.

Δ) ΟΣΠΡΙΑ: ΦΑΣΟΛΙΑ - ΦΑΚΕΣ - ΦΑΒΑ - ΡΕΒΥΘΙΑ - ΜΠΙΖΕΛΙΑ - ΚΟΥΚΙΑ

Ε) ΑΥΓΑ: Βραστά - Ποσσέ. Έχετε 3-4 αυγά την εβδομάδα. Μπορείτε ν' αντικαταστήσετε ένα βραδυνό γεύμα κρεάτων ή οσπρίων, με 2 ΑΥΓΑ (και 30 γρ. σκληρό τυρί προαιρετικά).

Ζ) ΤΥΡΙΑ ΣΚΛΗΡΑ & ΗΜΙΣΚΛΗΡΑ: Όλα τα ακόλουθα και άλλες ποικιλίες, όχι όμως τυριά σε κρέμα. ΓΡΑΒΙΕΡΕΣ - ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙΑ - ΚΑΣΕΡΙΑ - ΦΕΤΕΣ - ΓΚΟΥΝΤΑ - ΜΥΖΗΘΡΕΣ ΣΚΛΗΡΕΣ - ΡΟΚΦΟΡ - ΜΑΝΟΥΡΙ κ.α.. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, έχετε δικαίωμα να πάρετε, από 120-180 γρ. την εβδομάδα.
Μπορείτε ν' αντικαταστήσετε ένα βραδυνό γεύμα ΚΡΕΑΤΩΝ (κ.α.) ή ΟΣΠΡΙΩΝ με 60 γρ. (2 μερίδες) ΤΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ ή ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ (προαιρετικά και με 3 μερίδες).




5 ΛΑΧΑΝΙΚΑ (ΩΜΑ - ΒΡΑΣΜΕΝΑ)

Σπανάκι - Λάχανο - Κουνουπίδι - Μαρούλι - Αγγούρι - Πιπεριά - Κολοκυθάκια - Μελιτζάνες - Άνιθος - Αντίδια - Τουρσιά,
Πατζαρόφυλλα - Κάπαρη - Φασολάκια φρέσκα (χωρίς καρπό) - Μανιτάρια - Ραπανάκια - Πατζάρια (βολβοί) - Κουκιά,

(Τα παρακάτω ανήκαν στα "περιορισμένα")
Καρότα - Πράσσα - Μπάμιες - Λαχανάκια Βρυξελλών - Αγγινάρες - Φασολάκια (με καρπό) - Σελινόριζα - Κρεμμύδια (ξερά ή φρέσκα) - Τομάτα.

Καθημερινά μπορείτε να φάτε ποσότητες λογικές απ'τα λαχανικά.
Το μεσημεριανό και το βραδυνό γεύμα, πρέπει να συνοδεύονται οπωσδήποτε από ποικιλία λαχανικών. Γιατί έχουν πλούτο ανόργανων αλάτων και βιταμινών.






6 ΛΙΠΗ - ΕΛΑΙΑ


1 μερίδα είναι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό. Είναι δε τα ακόλουθα: ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ (ή ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ) - ΗΛΙΕΛΑΙΟ - ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ - ΒΑΜΒΑΚΕΛΑΙΟ - ΣΟΥΣΑΜΕΛΑΙΟ - ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ - ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - ΕΛΙΕΣ.
Απαραιτήτως κάθε μέρα θα παίρνετε 3 μερίδες ΛΙΠΑΡΩΝ.




ΡΟΦΗΜΑΤΑ - ΣΑΛΤΣΕΣ - ΕΠΙΠΛΕΟΝ - ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Α) ΡΟΦΗΜΑΤΑ: ΚΑΦΕΣ - ΝΕΣΚΑΦΕ - ΕΣΠΡΕΣΣΟ - ΒΡΑΣΤΟΣ ΚΑΦΕΣ - ΤΣΑΪ - ΧΑΜΟΜΗΛΙ - ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ - ΒΟΤΑΝΑ ΔΙΑΦΟΡΑ - ΣΟΔΑ - ΤΟΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡ.
Πάντα σε λογικές ποσότητες και κυρίως με ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΖΑΧΑΡΗΣ (2-3 κουταλάκια του γλυκού ημερησίως).

Β) ΣΑΛΤΣΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ - ΚΕΤΣ-ΑΠ - ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ - ΣΤΕΪΚ ΣΩΣ - ΓΟΥΟΣΤΕΡ ΣΩΣ - ΤΑΜΠΑΣΚΟ - ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ - ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ.
Τα ανωτέρω σε μικρές και λογικές ποσότητες. Δηλαδή 2-3 κουταλάκια, αν θέλετε, ημερησίως. Και όλα μόνον με φυτικά λίπη.

Γ) ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ: ΑΛΑΤΙ - ΠΙΠΕΡΙ - ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ: Σε λογικές ποσότητες.


ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ
ΚΥΒΟΣ ΖΩΜΟΥ (1 κύβος την ημέρα)
ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ (2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά)
ΚΑΚΑΟ ΑΓΛΥΚΟ (1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό)
ΖΕΛΑΤΙΝΗ (όχι ΖΕΛΕ) (1 1/2 κουταλάκι το γλυκού κοφτό).

Διαλέγετε, αν θέλετε, 1 φορά την ημέρα κάτι απ'τα ανωτέρω.
_________________


ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ - ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

ΓΑΛΑ - 1 μερίδα = 240 ml = 1 ποτήρι νερού.
ΓΙΑΟΥΡΤΙ - 1 μερίδα = 125 ml = 1/2 κεσές.
ΕΛΑΙΑ - 1 μερίδα = 1 κουταλάκι του γλυκού
ΖΥΜΑΡΙΚΑ - 1 μερίδα = 20 γρ. ΩΜΑ ή 40 γρ. ωμά διαίτης = 1/2 φλυτζάνι.
ΚΡΕΑΤΑ - ΨΑΡΙΑ - ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ - 1 μεγάλη μερίδα = 120 γρ. (μαγειρεμένη)
                                                            1 μικρή μερίδα = 90 γρ. (μαγειρεμένη)
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ - 1 μερίδα = 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό.
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΛΑΪΤ - 1 μερίδα = 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά.
ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ - 1 μερίδα = 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό.
ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΛΑΪΤ - 1 μερίδα = 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά.
ΟΣΠΡΙΑ - 1 μεγάλη μερίδα = 240 γρ. = 2/3 φλυτζανιού (ο καρπός).
                  1 μικρή μερίδα = 180 γρ. = 1/2 φλυτζανιού (ο καρπός).
ΡΥΖΙ - 1 μερίδα = 20 γρ. ΩΜΟ = 1/2 φλυτζάνι= 60 γρ. βρασμένο.
ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ - 1 μερίδα = 250 ml = 1 ποτ. νερού ή 1 φλυτζάνι.
ΤΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ - 1 μερίδα = 60 γρ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ.
                               1 μερίδα = 60 γρ. ΜΥΖΗΘΡΑ ΑΠΑΧΗ.
ΤΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ - 1 μερίδα = 30 γρ. = 1 φέτα τυρί τοστ.
ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ - 1 μερίδα = 2 τεμάχια τυποποιημένα.
ΧΥΜΟΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ή και ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ - 1 μερίδα = 125 ml ποτ. νερού.
ΨΩΜΙ - 1 μερίδα = 30 γρ. = 1 φέτα ψωμί τοστ.
ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ ↦ ΚΡΕΑΤΑ, ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, ΨΑΡΙΑ ↦ Θέλουν ΣΥΝ 60 γρ. περίπου.
↝ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ ↦ ΟΣΠΡΙΑ ↦ Θέλουν 110 γρ. ωμά. 


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

ΒΑΣΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΩΙΝΟ
1 μ. γάλα ή 1 μ. γιαούρτι
1 μ. ψωμί ή 2 φρυγανίες
1 αυγό ή 30 γρ. σκληρό τυρί ή 60 γρ. ανθότυρο (ή οποιοδήποτε μαλακό τυρί χαμηλών λιπαρών)
1 φρούτο ή 1 χυμός
1 μ. λίπος
1 μ. φρουκτόζη

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Κρέας ή ψάρι ή πουλερικό 120 γρ. (μαγειρεμένα) ή όσπρια 240 γρ. (1 φλ. τσαγιού)
Λαχανικά
Ψωμί 1 μ. (εάν θέλετε)
1 μ. λίπος
1 φρούτο
1 μ. φρουκτόζη

ΒΡΑΔΙΝΟ
Κρέας ή ψάρι ή πουλερικό 90 γρ. (μαγειρεμένα) ή όσπρια 180 γρ. (2/3 φλ. τσαγιού)
Λαχανικά
Ψωμί 1 μ. (εάν δεν την πήρατε το μεσημέρι)
1 μ. λίπος
1 φρούτο
1 μ. γάλα ή 1 μ. γιαούρτι
1 μ. φρουκτόζη

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ
Εάν θέλετε να πάρετε κάτι ανάμεσα, τότε μπορείτε ΜΟΝΟ: το ΓΑΛΑ ή το ΦΡΟΥΤΟ ή και ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ, αφού τα αφαιρέσετε από τα 3 γεύματα. Ή ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ασχέτως γευμάτων, ΩΜΑ ή ΒΡΑΣΜΕΝΑ, χωρίς ΛΙΠΗ ή ΣΑΛΤΣΕΣ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
ΛΙΠΗ ή ΕΛΑΙΑ: 3 κουταλάκια γλυκού την ημέρα, οπωσδήποτε
ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ: μέχρι 3 κουταλάκια γλυκού κοφτά την ημέρα (προαιρετικά)

↝ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ ↦ ΚΡΕΑΤΑ, ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, ΨΑΡΙΑ ↦ Θέλουν ΣΥΝ 60 γρ. περίπου.
↝ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ ↦ ΟΣΠΡΙΑ ↦ Θέλουν 110 γρ. ωμά. 



ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΑΝΔΡΕΣ - ΠΑΙΔΙΑ

1. ΓΥΝΑΙΚΕΣ
* ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ
ΓΑΛΑ ↦ 2 μ. ΓΑΛΑ ή 2 μ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΚΡΕΑΤΑ ή ΨΑΡΙΑ ή ΟΣΠΡΙΑ ή ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ↦ 1 μεγάλη μερίδα + 1 μικρή μερίδα
ΛΙΠΗ ↦ 3 μ.
ΦΡΟΥΤΑ ↦ 3 ΦΡΟΥΤΑ ή 3 ΧΥΜΟΙ
ΨΩΜΙ ↦ 2 μ. ΨΩΜΙ ή 4 ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ (2+2)

* ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ
ΑΥΓΑ ↦ 3 - 4
ΣΥΚΩΤΙ ↦ 1 μερίδα

* ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΜΑΛΑΚΑ ΤΥΡΙΑ

* ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ (και προαιρετικά)
ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ↦ Έως 180 γρ.
ΚΡΕΑΤΑ ↦ Έως δύο φορές την εβδομάδα

Όταν παίρνετε 1 μερίδα ΡΥΖΙ ή ΖΥΜΑΡΙΚΑ ή ΠΑΤΑΤΕΣ, θα αντικαθιστάτε 1 μερίδα ΨΩΜΙ (δηλαδή, θα αφαιρέσετε 1 μερίδα ΨΩΜΙ και θα πάρετε ή 20 γρ. (ΩΜΟ) ΡΥΖΙ, ή 20 γρ. (ΩΜΑ) ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ή 100 γρ. ΠΑΤΑΤΑ).


2. ΑΝΔΡΕΣ
Θα πάρουν επιπλέον την ημέρα:
* 2 μερίδες ΨΩΜΙ (δηλαδή συνολικά 4 μερίδες)
____________________________________________________
2 ΦΡΟΥΤΑ Ή 2 ΧΥΜΟΥΣ (δηλαδή συνολικά 5 μερίδες)
____________________________________________________
ΚΡΕΑΤΑ - ΨΑΡΙΑ - ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, οι μερίδες ολοκληρωμένες θα είναι:
ΜΕΣΗΜΕΡΙ 180 ΓΡ.
ΒΡΑΔΥ 120 ΓΡ.
____________________________________________________
ΟΣΠΡΙΑ, οι μερίδες ολοκληρωμένες θα είναι:
ΜΕΣΗΜΕΡΙ 320 γρ.
ΒΡΑΔΥ 150 γρ.


3. ΠΑΙΔΙΑ
Θα πάρουν επιπλέον την ημέρα
* 2 μ. ΓΑΛΑ ή 2 μ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ (δηλαδή συνολικά 4 μερίδες)
___________________________________________________
* 2 ΦΡΟΥΤΑ ή 2 ΧΥΜΟΥΣ (δηλαδή συνολικά 5 μερίδες)
__________________________________________________
* ΚΡΕΑΤΑ - ΨΑΡΙΑ - ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, οι μερίδες ολοκληρωμένες θα είναι:
ΜΕΣΗΜΕΡΙ 180 γρ.
ΒΡΑΔΥ 120 γρ.




Πρέπει να αποφεύγεται να τρώτε:

  • Τα κρέατα - πουλερικά - ψάρια με πάχος.
  • Τις σούπες και τις λιπαρές σάλτσες.
  • Τις σοκολάτες, το μέλι, τις μαρμελάδες, τα παγωτά, τα σιρόπια.
  • Τις κονσέρβες, με φαγητά σε λάδι.
  • Τα πολύ αλατισμένα τρόφιμα.
  • Την ζάχαρη και τα παρασκευάσματά της (ΓΛΥΚΑ - ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ κλπ).
  • Τα αναψυκτικά του εμπορίου.
  • Τους ξηρούς καρπούς (ΚΑΡΥΔΙΑ - ΑΜΥΓΔΑΛΑ - ΦΥΣΤΙΚΙΑ - ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ - ΠΑΣΑΤΕΜΠΟ κλπ).
  • Τα οινοπνευματώδη.
  • Τις τυποποιημένες λιχουδιές.
Δημοσίευση σχολίου
Back to Top