Βασικό πρόγραμμα Weight Down

1 ΨΩΜΙ - ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ - ΡΥΖΙ, ΠΑΤΑΤΕΣ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Α) ΨΩΜΙ: Μερίδα 30 γρ.. Καθημερινά με το πρωϊνό και 1 μερίδα με το μεσημεριανό ή βραδυνό.
     α) ΨΩΜΙ - όλα τα είδη (30 γρ.).
     β) ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ - (2 τεμάχια η μερίδα)
     γ) ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ - (2 φύλλα αντί 1 μερίδα ψωμί).
     δ) ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ - 1 μικρό
     ε) Αλεύρι - Σιμιγδάλι 20 γρ.
     στ) Κάστανα - 5 μέτρια
     ζ) Αρακάς 100 γρ.

Β) ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ: Μερίδα 20 γρ. αντικαθιστώντας 1 μ. ψωμί.

Γ) ΡΥΖΙ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΠΑΤΑΤΕΣ: 1 μερίδα ΡΥΖΙ ή ΖΥΜΑΡΙΚΑ ή ΠΑΤΑΤΕΣ θα αντικαταστήσουν 1 μερίδα ΨΩΜΙ το μεσημέρι ή το βράδυ.
     α) ΡΥΖΙ - Μερίδα 20γρ. ΩΜΟ ή 1/2 φλυτζάνι μαγειρεμένο ή 60 γρ. μαγειρεμένο.
     β) ΖΥΜΑΡΙΚΑ - Μερίδα 20 γρ. ΩΜΑ ή 1/2 φλυτζάνι μαγειρεμένα ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ - ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ - ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΑΚΑΡΟΝΙΩΝ (σπαγγετίνη ή κοφτό μακαρονάκι ή με σχέδια).
     γ) ΠΑΤΑΤΕΣ - Μερίδα 100 γρ. ΒΡΑΣΤΕΣ ή ΨΗΤΕΣ.




2 ΓΑΛΑ - ΓΙΑΟΥΡΤΙ - ΤΥΡΙΑ ΜΑΛΑΚΑ

Α) ΓΑΛΑ: Αποβουτυρωμένο 0-2% ΛΙΠΑΡΑ. Μερίδα 240ml ή 1 ποτήρι νερού. Εάν έχετε σκόνη ΓΑΛΑ, τότε 25γρ. (ΣΚΟΝΗ).

Β) ΓΙΑΟΥΡΤΙ: Αγελάδος 0-3,85% ΛΙΠΑΡΑ. Μερίδα 240ml ή 1 φλυτζάνι ή 1/2 κεσές (των 220 γρ.).

Γ) ΤΥΡΙΑ ΜΑΛΑΚΑ: (Η μερίδα υπολογίζεται με βάση τα λιπαρά):
     α) ΑΝΘΟΤΥΡΟ - 60γρ. η μερίδα
     β) ΜΥΖΗΘΡΑ ΑΠΑΧΗ - 60γρ. η μερίδα.




3 ΦΡΟΥΤΑ - ΧΥΜΟΙ

Α) ΦΡΟΥΤΑ: τα ακόλουθα:

  • ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ - 1 μέτριο, 
  • ΑΝΑΝΑΣ - 2 φέτες μέτριες (φρέσκες) ή κονσερβοποιημένο χωρίς ζάχαρη, 
  • ΑΧΛΑΔΙ - 1 μέτριο, 
  • ΑΧΛΑΔΙ ΚΡΑΣΑΝΑ - 1/2 μέτριο,
  • ΒΕΡΥΚΟΚΚΑ - 2 μέτρια,
  • ΒΕΡΥΚΟΚΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ - 2 κανονικά,
  • *ΓΚΡΕΪΠ-ΦΡΟΥΤ - 1 μεγάλο, 
  • ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ - 2 μικρά,
  • ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ - 3-4 κανονικά
  • ΚΑΡΠΟΥΖΙ - 200γρ., 
  • ΚΕΡΑΣΙΑ - 10 μεγάλα ή 15 μικρά,
  • *ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ - 1 μεγάλο ή 2 μικρά, 
  • ΜΗΛΟ - 1 μέτριο, 
  • ΜΗΛΟ ΦΙΡΙΚΙ - 2 μέτρια, 
  • ΜΠΑΝΑΝΑ - 1/2 μετρίου μεγέθους,
  • *ΠΕΠΟΝΙ - 150γρ.,
  • *ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - 1 μέτριο, 
  • ΡΟΔΑΚΙΝΑ - 1 μέτριο,
  • ΣΤΑΦΙΔΕΣ - 1 κουταλιά
  • ΣΤΑΦΥΛΙΑ - 12 ρόγες μεσαίου μεγέθους,
  • ΣΥΚΑ - 2 κανονικά (φρέσκα), 
  • ΣΥΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ - 1 κανονικό,
  • *ΦΡΑΟΥΛΕΣ - 150γρ..


Β) ΧΥΜΟΙ: οι ακόλουθοι: 

  • *ΓΚΡΕΪΠ-ΦΡΟΥΤ - 125 ml ή 1/2 φλυτζάνι ή 1/2 ποτήρι,
  • *ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - 125 ml ή 1/2 φλυτζάνι ή 1/2 ποτήρι,  
  • ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ - 250 ml ή 1/2 φλυτζάνι.


Τα φρούτα και οι χυμοί με (*) περιέχουν βιταμίνη C. Απαραιτήτως, το πρωϊνό σας θα έχει 1 φρούτο ή 1 μερίδα χυμό, από τα σημειούμενα με (*).

ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙ - ΞΥΔΙ: Λογικές ποσότητες, συμπληρώνουν την γεύση των τροφών σας.




4 ΚΡΕΑΤΑ, ΨΑΡΙΑ, ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ - ΟΣΠΡΙΑ - ΑΥΓΑ - ΤΥΡΙΑ ΣΚΛΗΡΑ & ΗΜΙΣΚΛΗΡΑ

Α) ΚΡΕΑΤΑ: ΜΟΣΧΑΡΙ - ΒΟΔΙΝΟ - ΧΟΙΡΙΝΟ - ΑΡΝΙ - ΚΥΜΑΣ - ΖΑΜΠΟΝ ΑΠΑΧΟ: Νωπά ή κατεψυγμένα 1-2 φορές την εβδομάδα (ΧΩΡΙΣ ΛΙΠΗ) - ΣΥΚΩΤΙ (ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ - ΠΟΥΛΙΩΝ). Απαραίτητα 1 φορά την εβδομάδα.

Β) ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ - ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ - ΚΥΝΗΓΙ: Νωπά ή κατεψυγμένα 4-5 φορές την εβδομάδα (ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΣΕΣ και ΛΙΠΗ).

Γ) ΨΑΡΙΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ: Νωπά ή κατεψυγμένα 5-6 φορές την εβδομάδα ή και περισσότερο. Ακόμη κονσέρβας, στραγγισμένα.

Δ) ΟΣΠΡΙΑ: ΦΑΣΟΛΙΑ - ΦΑΚΕΣ - ΦΑΒΑ - ΡΕΒΥΘΙΑ - ΜΠΙΖΕΛΙΑ - ΚΟΥΚΙΑ

Ε) ΑΥΓΑ: Βραστά - Ποσσέ. Έχετε 3-4 αυγά την εβδομάδα. Μπορείτε ν' αντικαταστήσετε ένα βραδυνό γεύμα κρεάτων ή οσπρίων, με 2 ΑΥΓΑ (και 30 γρ. σκληρό τυρί προαιρετικά).

Ζ) ΤΥΡΙΑ ΣΚΛΗΡΑ & ΗΜΙΣΚΛΗΡΑ: Όλα τα ακόλουθα και άλλες ποικιλίες, όχι όμως τυριά σε κρέμα. ΓΡΑΒΙΕΡΕΣ - ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙΑ - ΚΑΣΕΡΙΑ - ΦΕΤΕΣ - ΓΚΟΥΝΤΑ - ΜΥΖΗΘΡΕΣ ΣΚΛΗΡΕΣ - ΡΟΚΦΟΡ - ΜΑΝΟΥΡΙ κ.α.. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, έχετε δικαίωμα να πάρετε, από 120-180 γρ. την εβδομάδα.
Μπορείτε ν' αντικαταστήσετε ένα βραδυνό γεύμα ΚΡΕΑΤΩΝ (κ.α.) ή ΟΣΠΡΙΩΝ με 60 γρ. (2 μερίδες) ΤΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ ή ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ (προαιρετικά και με 3 μερίδες).




5 ΛΑΧΑΝΙΚΑ (ΩΜΑ - ΒΡΑΣΜΕΝΑ)

Σπανάκι - Λάχανο - Κουνουπίδι - Μαρούλι - Αγγούρι - Πιπεριά - Κολοκυθάκια - Μελιτζάνες - Άνιθος - Αντίδια - Τουρσιά,
Πατζαρόφυλλα - Κάπαρη - Φασολάκια φρέσκα (χωρίς καρπό) - Μανιτάρια - Ραπανάκια - Πατζάρια (βολβοί) - Κουκιά,

Καρότα - Πράσσα - Μπάμιες - Λαχανάκια Βρυξελλών - Αγγινάρες - Φασολάκια (με καρπό) - Σελινόριζα - Κρεμμύδια (ξερά ή φρέσκα) - Τομάτα.

Καθημερινά μπορείτε να φάτε ποσότητες λογικές απ'τα λαχανικά.
Το μεσημεριανό και το βραδυνό γεύμα, πρέπει να συνοδεύονται οπωσδήποτε από ποικιλία λαχανικών. Γιατί έχουν πολύτο ανόργανων αλάτων και βιταμινών.




6 ΛΙΠΗ - ΕΛΑΙΑ


1 μερίδα είναι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό. Είναι δε τα ακόλουθα: ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ (ή ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ) - ΗΛΙΕΛΑΙΟ - ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ - ΒΑΜΒΑΚΕΛΑΙΟ - ΣΟΥΣΑΜΕΛΑΙΟ - ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ - ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - ΕΛΙΕΣ.
Απαραιτήτως κάθε μέρα θα παίρνετε 3 μερίδες ΛΙΠΑΡΩΝ.




ΡΟΦΗΜΑΤΑ - ΣΑΛΤΣΕΣ - ΕΠΙΠΛΕΟΝ - ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Α) ΡΟΦΗΜΑΤΑ: ΚΑΦΕΣ - ΝΕΣΚΑΦΕ - ΕΣΠΡΕΣΣΟ - ΒΡΑΣΤΟΣ ΚΑΦΕΣ - ΤΣΑΪ - ΧΑΜΟΜΗΛΙ - ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ - ΒΟΤΑΝΑ ΔΙΑΦΟΡΑ - ΣΟΔΑ - ΤΟΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡ.
Πάντα σε λογικές ποσότητες και κυρίως με ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΖΑΧΑΡΗΣ (2-3 κουταλάκια του γλυκού ημερησίως).

Β) ΣΑΛΤΣΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ - ΚΕΤΣ-ΑΠ - ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ - ΣΤΕΪΚ ΣΩΣ - ΓΟΥΟΣΤΕΡ ΣΩΣ - ΤΑΜΠΑΣΚΟ - ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ - ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ.
Τα ανωτέρω σε μικρές και λογικές ποσότητες. Δηλαδή 2-3 κουταλάκια, αν θέλετε, ημερησίως. Και όλα μόνον με φυτικά λίπη.

Γ) ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ: ΑΛΑΤΙ - ΠΙΠΕΡΙ - ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ: Σε λογικές ποσότητες.


ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ
ΚΥΒΟΣ ΖΩΜΟΥ (1 κύβος την ημέρα)
ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ (2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά)
ΚΑΚΑΟ ΑΓΛΥΚΟ (1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό)
ΖΕΛΑΤΙΝΗ (όχι ΖΕΛΕ) (1 1/2 κουταλάκι το γλυκού κοφτό).

Διαλέγετε, αν θέλετε, 1 φορά την ημέρα κάτι απ'τα ανωτέρω.
_________________


ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ - ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

ΓΑΛΑ - 1 μερίδα = 240 ml = 1 ποτήρι νερού.
ΓΙΑΟΥΡΤΙ - 1 μερίδα = 125 ml = 1/2 κεσές.
ΕΛΑΙΑ - 1 μερίδα = 1 κουταλάκι του γλυκού
ΖΥΜΑΡΙΚΑ - 1 μερίδα = 20 γρ. ΩΜΑ ή 40 γρ. ωμά διαίτης = 1/2 φλυτζάνι.
ΚΡΕΑΤΑ - ΨΑΡΙΑ - ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ - 1 μεγάλη μερίδα = 120 γρ..
                                                              1 μικρή μερίδα = 90 γρ..
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ - 1 μερίδα = 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό.
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΛΑΪΤ - 1 μερίδα = 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά.
ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ - 1 μερίδα = 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό.
ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΛΑΪΤ - 1 μερίδα = 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά.
ΟΣΠΡΙΑ - 1 μεγάλη μερίδα = 240 γρ. = 2/3 φλυτζανιού (ο καρπός).
                  1 μικρή μερίδα = 180 γρ. = 1/2 φλυτζανιού (ο καρπός).
ΡΥΖΙ - 1 μερίδα = 20 γρ. ΩΜΟ = 1/2 φλυτζάνι= 60 γρ. βρασμένο.
ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ - 1 μερίδα = 250 ml = 1 ποτ. νερού ή 1 φλυτζάνι.
ΤΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ - 1 μερίδα = 60 γρ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ.
                               1 μερίδα = 60 γρ. ΜΥΖΗΘΡΑ ΑΠΑΧΗ.
ΤΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ - 1 μερίδα = 30 γρ. = 1 φέτα τυρί τοστ.
ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ - 1 μερίδα = 2 τεμάχια τυποποιημένα.
ΧΥΜΟΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ή και ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ - 1 μερίδα = 125 ml ποτ. νερού.
ΨΩΜΙ - 1 μερίδα = 30 γρ. = 1 φέτα ψωμί τοστ.





-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

ΒΑΣΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΩΙΝΟ
1 μ. γάλα ή 1 μ. γιαούρτι
1 μ. ψωμί ή 2 φρυγανίες
1 αυγό ή 30 γρ. σκληρό τυρί ή 60 γρ. ανθότυρο (ή οποιοδήποτε μαλακό τυρί χαμηλών λιπαρών)
1 φρούτο ή 1 χυμός
1 μ. λίπος
1 μ. φρουκτόζη

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Κρέας ή ψάρι ή πουλερικό 120 γρ. (μαγειρεμένα) ή όσπρια 240 γρ. (1 φλ. τσαγιού)
Λαχανικά
Ψωμί 1 μ. (εάν θέλετε)
1 μ. λίπος
1 φρούτο
1 μ. φρουκτόζη

ΒΡΑΔΙΝΟ
Κρέας ή ψάρι ή πουλερικό 90 γρ. (μαγειρεμένα) ή όσπρια 180 γρ. (2/3 φλ. τσαγιού)
Λαχανικά
Ψωμί 1 μ. (εάν δεν την πήρατε το μεσημέρι)
1 μ. λίπος
1 φρούτο
1 μ. γάλα ή 1 μ. γιαούρτι
1 μ. φρουκτόζη

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ
Εάν θέλετε να πάρετε κάτι ανάμεσα, τότε μπορείτε ΜΟΝΟ: το ΓΑΛΑ ή το ΦΡΟΥΤΟ ή και ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ, αφού τα αφαιρέσετε από τα 3 γεύματα. Ή ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ασχέτως γευμάτων, ΩΜΑ ή ΒΡΑΣΜΕΝΑ, χωρίς ΛΙΠΗ ή ΣΑΛΤΣΕΣ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
ΛΙΠΗ ή ΕΛΑΙΑ: 3 κουταλάκια γλυκού την ημέρα, οπωσδήποτε
ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ: μέχρι 3 κουταλάκια γλυκού κοφτά την ημέρα (προαιρετικά)

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ ↦ ΟΣΠΡΙΑ ↦ Θέλουν 90 γρ. ωμά.



ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΑΝΔΡΕΣ - ΠΑΙΔΙΑ

1. ΓΥΝΑΙΚΕΣ
* ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ
ΓΑΛΑ ↦ 2 μ. ΓΑΛΑ ή 2 μ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΚΡΕΑΤΑ ή ΨΑΡΙΑ ή ΟΣΠΡΙΑ ή ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ↦ 1 μεγάλη μερίδα + 1 μικρή μερίδα
ΛΙΠΗ ↦ 3 μ.
ΦΡΟΥΤΑ ↦ 3 ΦΡΟΥΤΑ ή 3 ΧΥΜΟΙ
ΨΩΜΙ ↦ 2 μ. ΨΩΜΙ ή 4 ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ (2+2)

* ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ
ΑΥΓΑ ↦ 3 - 4
ΣΥΚΩΤΙ ↦ 1 μερίδα

* ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΜΑΛΑΚΑ ΤΥΡΙΑ

* ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ (και προαιρετικά)
ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ↦ Έως 180 γρ.
ΚΡΕΑΤΑ ↦ Έως δύο φορές την εβδομάδα

Όταν παίρνετε 1 μερίδα ΡΥΖΙ ή ΖΥΜΑΡΙΚΑ ή ΠΑΤΑΤΕΣ, θα αντικαθιστάτε 1 μερίδα ΨΩΜΙ (δηλαδή, θα αφαιρέσετε 1 μερίδα ΨΩΜΙ και θα πάρετε ή 20 γρ. (ΩΜΟ) ΡΥΖΙ, ή 20 γρ. (ΩΜΑ) ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ή 100 γρ. ΠΑΤΑΤΑ).


2. ΑΝΔΡΕΣ
Θα πάρουν επιπλέον την ημέρα:
* 2 μερίδες ΨΩΜΙ (δηλαδή συνολικά 4 μερίδες)
____________________________________________________
2 ΦΡΟΥΤΑ Ή 2 ΧΥΜΟΥΣ (δηλαδή συνολικά 5 μερίδες)
____________________________________________________
ΚΡΕΑΤΑ - ΨΑΡΙΑ - ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, οι μερίδες ολοκληρωμένες θα είναι:
ΜΕΣΗΜΕΡΙ 180 ΓΡ.
ΒΡΑΔΥ 120 ΓΡ.
____________________________________________________
ΟΣΠΡΙΑ, οι μερίδες ολοκληρωμένες θα είναι:
ΜΕΣΗΜΕΡΙ 320 γρ.
ΒΡΑΔΥ 150 γρ.


3. ΠΑΙΔΙΑ
Θα πάρουν επιπλέον την ημέρα
* 2 μ. ΓΑΛΑ ή 2 μ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ (δηλαδή συνολικά 4 μερίδες)
___________________________________________________
* 2 ΦΡΟΥΤΑ ή 2 ΧΥΜΟΥΣ (δηλαδή συνολικά 5 μερίδες)
__________________________________________________
* ΚΡΕΑΤΑ - ΨΑΡΙΑ - ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, οι μερίδες ολοκληρωμένες θα είναι:
ΜΕΣΗΜΕΡΙ 180 γρ.
ΒΡΑΔΥ 120 γρ.




Πρέπει να αποφεύγεται να τρώτε:

  • Τα κρέατα - πουλερικά - ψάρια με πάχος.
  • Τις σούπες και τις λιπαρές σάλτσες.
  • Τις σοκολάτες, το μέλι, τις μαρμελάδες, τα παγωτά, τα σιρόπια.
  • Τις κονσέρβες, με φαγητά σε λάδι.
  • Τα πολύ αλατισμένα τρόφιμα.
  • Την ζάχαρη και τα παρασκευάσματά της (ΓΛΥΚΑ - ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ κλπ).
  • Τα αναψυκτικά του εμπορίου.
  • Τους ξηρούς καρπούς (ΚΑΡΥΔΙΑ - ΑΜΥΓΔΑΛΑ - ΦΥΣΤΙΚΙΑ - ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ - ΠΑΣΑΤΕΜΠΟ κλπ).
  • Τα οινοπνευματώδη.
  • Τις τυποποιημένες λιχουδιές.